Fornix BioSciences houdt fors dividend aan

Fornix BioSciences N.V. ( NYSE Euronext : AFORBI) maakt bekend dat het totale interim-dividend, uitsluitend in contanten, over het boekjaar 2010 is vastgesteld op € 3,30 per gewoon aandeel van € 0,15 nominaal.

Dividend door afstoten onderdelen
Het interim-dividend bestaat uit de netto-opbrengst in contanten van de verkoop van de Nederlandse Allergiedivisie aan het Deense ALK-Abelló alsmede het reguliere interim-dividend gerelateerd aan het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar, inclusief het bedrijfsresultaat gerelateerd aan de Allergiedivisie die per 1 juli 2010 (de Effectieve Datum) door ALK-Abelló is overgenomen.

Hogere prijs voor dochter
De definitieve vergoeding voor de Nederlandse Allergiedivisie is vastgesteld op € 21,8 miljoen. Dit is € 2,2 miljoen hoger dan de eerder gemelde koopprijs van € 19,6 miljoen als gevolg van het hogere werkkapitaal als blijkend uit de definitieve cijfers per de Effectieve Datum. De netto-opbrengst van de verkoop van de Nederlandse Allergiedivisie (d.w.z. de door ALK-Abelló betaalde vergoeding verminderd met de aan de transactie toerekenbare kosten en lasten van in totaal € 1,3 miljoen) bedraagt € 2,65 bruto per gewoon aandeel.

Dit is € 0,35 ofwel 15% hoger dan de eerdere inschatting. Het onderdeel van het interim-dividend gerelateerd aan het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar van 2010 (inclusief de resultaten van de Allergiedivisie) was reeds vastgesteld op € 0,65 bruto per gewoon aandeel, gelijk aan de uitkeringen over de afgelopen twee jaar.

Schema
Voor de betaling van dit interim-dividend op de gewone aandelen wordt het volgende tijdschema aangehouden:

17 september 2010 vaststelling interim-dividend

21 september 2010 ex-dividendnotering

23 september 2010 record datum dividendgerechtigheid

30 september 2010 betaalbaarstelling dividend