Drankensector staat lager

De laatste tijd worden de aandelen van de drankensector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 8 procent lager. Beleggers die deze aandelen in 2000 aanschaften staan nu op een aanzienlijke winst van ruim 409 procent. Sinds 2012 steeg de sector circa 103 procent. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen drankensector

koersgrafieken

De Amerikaanse drankenproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector koerst nu op een tamelijk forse CAPE-ratio van 27. LucasBols, Remy Cointreau en Royal Unibrew zijn aandelen met boven gemiddeld hoge CAPE-ratio's. Lanson-Bcc, Vranken-Pommery en Miko zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

Winnaars en verliezers drankensector

koersgrafieken

De Europese aandelen in deze sector werden sinds een jaar terug bijna 12 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 14 procent in de plus.

De Europese drankensector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,43 procent en die in de VS op 0,26 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.