Smallcaps de besten in verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraars een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar staat de sector op ruim 13 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Progressive , Berkshire Hathaway en Marsh & McLennan Companies. Relatief grote verliezen waren er voor AXA SA, Prudential Financial en American International Group.

Kerncijfers verzekeraars

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de smallcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Megacaps verzekeraars laagste koers/winst-verhoudingen

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Prudential, Aviva en Sampo Oyj zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Prudential Financial , AXA SA en MetLife .

Megacaps verzekeraars hoogste dividendrendementen

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Zurich Insurance Group AG, Sampo Oyj en AXA SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.