Midcaps aan kop in de chemiesector

We zien binnen de chemiesector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Amyris, Marrone Bio Innovations en CF Industries Holdings . Relatief grote verliezen waren er voor Venator Materials, Plastiques du Val de Loire SA en H&R GmbH & Co KgaA.

Kerncijfers chemiesector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De microcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Croda International en Victrex zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Valhi en Covestro AG.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Westlake Chemical Partners LP, Compass Minerals International en H&R GmbH & Co KgaA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.