Large caps het duurste in de transport & logistieksector

We zien binnen de transport & logistieksector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Echo Global Logistics, Universal Logistics Holdings en Dart. Relatief grote verliezen waren er voor Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Bpost SA en Europcar Mobility SA.

Kerncijfers transport & logistieksector

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De microcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Clarkson, Redde en BBA Aviation zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Air France-KLM Air France-KLM SA en Hawaiian Holdings.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Capital Product Partners LP, Bpost SA en Macquarie Infrastructure.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.