Large caps aan kop in de vastgoedsector

We zien binnen de vastgoedsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar staat de sector op ruim 2 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, RMR en Solon Eiendom ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Oscar Properties Holding AB en Colony Capital.

Kerncijfers vastgoedsector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 36 het meeste. De microcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS en iStar.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Orchid Island Capital, Washington Prime en New York Mortgage.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.