Microcaps kosten het meeste in de verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraarssector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Universal Insurance Holdings, NMI Holdings en Fednat Holding Co. Relatief grote verliezen waren er voor Just, AvivaSA Emeklilik ve Hayat AS en Atlas Financial Holdings.

Kerncijfers verzekeraarssector

aandeel

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Helios Underwriting, Phoenix Solar Holdings en St. James's Place zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial , AK Sigorta AS en Brighthouse Financial.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere AK Sigorta AS, Zavarovalnica Triglav dd en United Fire.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.