In de industriële goederensector de megacaps aan kop qua dividend

De industriële goederensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Axon Enterprise, Elektron Technology en Beijer Ref AB (publ). Relatief grote verliezen waren er voor PA Power Automation AG, Luceco en Babcock & Wilcox Enterprises.

Kerncijfers industriële goederensector

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 152 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Dover , Indutrade AB en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ulusoy Elektrik Imalat Taahhut ve Ticaret AS, NL Industries en Ichor Holdings.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Rudolph Technologies, Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS en Ulusoy Elektrik Imalat Taahhut ve Ticaret AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.