Midcaps de besten in olie- en gassector

We zien binnen de olie- en gassector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 16 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Panoro Energy ASA, Denbury Resources en California Resources. Relatief grote verliezen waren er voor Ascent Resources, Phoenix Solar Global Resources en Alta Mesa Resources.

Kerncijfers olie- en gassector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

koersgrafieken

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op -43 maal de winst per aandeel. Energean Oil & Gas, Cairn Energy Energy en President Energy zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere NIS ad Novi Sad, Polwax SA en SilverBow Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere NGL Energy Partners LP, PermRock Royalty en American Midstream Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.