In de industriële goederensector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de industriële goederensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere DMC Global, Chart Industries en Singulus Technologies AG. Relatief grote verliezen waren er voor Xeros Technology, va Q tec AG en Balyo SA.

Kerncijfers industriële goederensector

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

fundamantele data

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Mikron Holding AG, Welbilt en Actuant zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Meritor, Rawlplug SA en Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS, Mangata Holding SA en Actuant bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.