Megacaps de besten in halfgeleiders sector

De halfgeleiders sector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Advanced Micro Devices , PVA TePla AG en Integrated Device Technology. Relatief grote verliezen waren er voor Ultra Clean Holdings, Amtech Systems en MACOM Technology Solutions Holdings.

Kerncijfers halfgeleiders sector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 16 het hoogste. De microcaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. IQE, CML Microsystems en Nordic Semiconductor ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology , MoSys en Xperi.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Rudolph Technologies, BE Semiconductor Industries NV en Siltronic AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.