Megacaps aan de prijs in de metaalsector

Binnen de metaalsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere EVRAZ, Cleveland-Cliffs en . Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, United Company RUSAL en .

Kerncijfers metaalsector

fundamantele data

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 234 het meeste. De microcaps noteren op -14 maal de winst per aandeel. Hochschild Mining , Randgold Resources en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Jastrzebska Spolka Weglowa SA, Koza Anadolu Metal Madencilik Isletmeleri AS en Caledonia Miningoration.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Iskenderun Demir ve Celik AS, SunCoke Energy Partners LP en Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.