Microcaps het meest gewild in vastgoedsector

We zien binnen de vastgoedsector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Fastator AB (publ) en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Colony Capital en Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS.

Kerncijfers vastgoedsector

historische koersen

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 41 het meeste. De microcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Alexander & Baldwin, Merlin Properties SOCIMI SA en Chesapeake Lodging zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Fastator AB (publ) en I2 Development SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,4 procent aantrekkelijk te noemen. Uniti, Selvaag Bolig ASA en New Senior Investment bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.