Large caps aan kop in de softwaresector

We zien binnen de softwaresector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf oktober vorig jaar koerst de sector op ruim 15 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Sopheon, Zoo Digital en Square. Relatief grote verliezen waren er voor Fyber NV, eve Sleep en Visiativ SA.

Kerncijfers softwaresector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 39 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. Lastminute.com NV, Mastercard en Aspen Technology zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Keyware Technologies NV, Prodware SA en CLIQ Digital AG.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Netgem SA, CENIT AG en IBM .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.