In de farmaciesector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de farmaciesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Endo International, Mithra Pharmaceuticals SA en Corline Biomedical AB. Relatief grote verliezen waren er voor Orexigen Therapeutics, ImmuPharma en Lannett Company.

Kerncijfers farmaciesector

aandelenanalyses

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciesector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op -27 maal de winst per aandeel. Benchmark Holdings, Dechra Pharmaceuticals en Shield Therapeutics zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Lannett Company, Mallinckrodt en Assertio Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen farmaciesector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Krka dd Novo Mesto, Orion en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.