Microcaps het duurste in de luchtvaartsector

We zien binnen de luchtvaartsector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf november vorig jaar koerst de sector op ruim 20 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere United Continental Holdings, Dart en Spirit Airlines. Relatief grote verliezen waren er voor Flybe, Gama Aviation en Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO.

Kerncijfers luchtvaartsector

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 236 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Easyjet, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Aegean Airlines SA en Enter Air SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.