Large caps het duurste in de voedingssector

De voedingssector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Freshpet, SalMar ASA en Scottish Salmon Company. Relatief grote verliezen waren er voor Aryzta AG, DekelOil Public en Kko International SA.

Kerncijfers voedingssector

koersdata

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Hilton Food, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ASTARTA Holding NV, Agrogeneration SA en MHP SE.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, Apetit en MHP SE.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.