Megacaps aan kop in de automobielproducten/dienstensector

De automobielproducten/dienstensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 21 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Ab Dynamics, Fox Factory Holding en EDAG Engineering AG. Relatief grote verliezen waren er voor Horizon Global, Autins en Adient.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De midcaps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, Autins en TI Fluid Systems zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Garrett Motion, American Axle & Manufacturing Holdings en Adient.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Sanok Rubber Company SA, Unique Fabricating en Tofas Turk Otomobil Fabrikasi AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.