Large caps kosten het meeste in de voedingssector

Binnen de voedingssector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere SalMar ASA, Freshpet en Scottish Salmon Company. Relatief grote verliezen waren er voor Aryzta AG, Greenyard NV en Kko International SA.

Kerncijfers voedingssector

koersdata

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De microcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Hotel Chocolat, M P Evans en Hilton Food zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ASTARTA Holding NV, Agrogeneration SA en Zaklady Miesne Henryk Kania SA.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere MHP SE, Apetit en BF SpA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.