Smallcaps aan kop in de verzekeraarssector

Binnen de verzekeraarssector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere eHealth, Universal Insurance Holdings en Health Insurance Innovations. Relatief grote verliezen waren er voor Europejskie Centrum Odszkodowan SA, Votum SA en Atlas Financial Holdings.

Kerncijfers verzekeraarssector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de smallcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Beazley, Jardine Lloyd Thompson Group en Phoenix Solar Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ambac Financial, Genworth Financial en Europejskie Centrum Odszkodowan SA.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere AK Sigorta AS, Zavarovalnica Triglav dd en Sjova-Almennar tryggingar hf.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.