In de vastgoedsector meeste dividend bij de smallcaps

We zien binnen de vastgoedsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Solon Eiendom ASA en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Aedes Societa di Investimento Immobiliare Quotata SpA en Purplebricks.

Kerncijfers vastgoedsector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 34 het meeste. De microcaps noteren op 22 maal de winst per aandeel. Aroundtown SA, Urban Edge Properties en Lar Espana Real Estate SOCIMI SA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Torunlar Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Fastator AB (publ) en Marvipol Development SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3.4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Uniti, Eurocastle Investment en Echo Investment SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.