Smallcaps het duurste in de bankensector

De bankensector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 16 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Liechtensteinische Landesbank AG, First Financial Bankshares en Indre Sogn Sparebank. Relatief grote verliezen waren er voor Banca Carige SpA Cassa di Risparmio di Genova e Imperia, Piraeus Bank SA en Getin Noble Bank SA.

Kerncijfers bankensector

koersdata

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bankensector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 13 het meeste. De midcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Van Lanschot Kempen NV, Bridge Bancorp en Midwestone Financial zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Federal Home Loan Mortgage, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO en Federal National Mortgage Association.

Hoogste dividendrendementen bankensector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,1 procent aantrekkelijk te noemen. BRDe Societe Generale SA, Van Lanschot Kempen NV en Arion banki hf bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.