Megacaps aan de prijs in de metaalsector

Binnen de metaalsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Alacer Gold, Acacia Mining en Ariana Resources. Relatief grote verliezen waren er voor New Wei, Nyrstar NV en Rainbow Rare Earths.

Kerncijfers metaalsector

beurskoers

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 611 het hoogste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tharisa, Ariana Resources en Hochschild Mining zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Corsa Coal, Jastrzebska Spolka Weglowa SA en Impexmetal SA.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere SunCoke Energy Partners LP, Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.