Megacaps de outperformers in chemiesector

Binnen de chemiesector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), Soda Sanayii AS en Chr Hansen Holding A/S. Relatief grote verliezen waren er voor Taronis Technologies, Haydale Graphene Industries en Amoeba SA.

Kerncijfers chemiesector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De smallcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Croda International en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Plastiques du Val de Loire SA, Polwax SA en Soda Sanayii AS.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CVR Partners LP, Cinkarna Celje dd en Ciech SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.