Megacaps het meeste gekocht in softwaresector

De softwaresector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Smart Eye AB (publ), Eurotech SpA en Thruvision. Relatief grote verliezen waren er voor PA Power Automation AG, Kerlink SA en Thin Film Electronics ASA.

Kerncijfers softwaresector

aandelenanalyses

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Schweizer Electronic AG, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere KEMET, AB SA en Actia SA.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Indeks Bilgisayar Sistemleri Muhendislik Sanayi ve Ticaret AS, HF Company Company SA en Pricer AB.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.