In de industriële bouwkunde sector de megacaps aan kop qua dividend

We zien binnen de industriële bouwkunde sector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar staat de sector op ruim 0 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Eolus Vind AB (publ), Instalco Intressenter AB en T Clarke. Relatief grote verliezen waren er voor Redhall, Obrascon Huarte Lain SA en Astaldi SpA.

Kerncijfers industriële bouwkunde sector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële bouwkunde sector

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De megacaps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Driver, Balfour Beatty en Renew Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Astaldi SpA, Global Ecopower SA en Orge Enerji Elektrik Taahhut AS.

Hoogste dividendrendementen industriële bouwkunde sector

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,2 procent hoog te noemen. Merko Ehitus AS, SERNEKE AB (publ) en Koninklijke VolkerWessels NV bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.