Voor smallcaps het meeste betaald in de bankensector

Binnen de bankensector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 10 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere NMI Holdings, Impax Asset Management en Victory Capital Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Banca Carige SpA Cassa di Risparmio di Genova e Imperia, GAM Holding AG en Metro Bank.

Kerncijfers bankensector

beurskoers

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bankensector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Unity Bancorp, Home BancShares en IBERIABANK zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Bank Sankt-Peterburg PAO, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO en Turkiye Halk Bankasi AS.

Hoogste dividendrendementen bankensector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CM Finance, THL Credit en Garrison Capital.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.