Megacaps aan kop in de voedingssector

De voedingssector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Atlantic Sapphire AS, Freshpet en Scottish Salmon Company. Relatief grote verliezen waren er voor Greenyard NV, Dean Foods Co en Aryzta AG.

Kerncijfers voedingssector

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De smallcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Zaklady Miesne Henryk Kania SA, MHP SE en Tarczynski SA.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, MHP SE en SalMar ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.