Large caps kosten het meeste in de luchtvaartsector

Binnen de luchtvaartsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Spirit Airlines, Air France-KLM Air France-KLM SA en United Continental Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Norwegian Air Shuttle ASA, Gama Aviation en Stobart Group.

Kerncijfers luchtvaartsector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 10 het hoogste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Stobart Group, Wizz Air Holdings en Easyjet zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,1 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO, Aegean Airlines SA en Deutsche Lufthansa AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.