Megacaps het duurste in de energiesector

Binnen de energiesector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar koerst de sector ruim 23 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Saipem SpA en Cactus. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers energiesector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral megacaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiesector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tekmar, Hunting en USA Compression Partners LP zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen energiesector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,5 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.