In de voedingssector meeste dividend bij de megacaps

Binnen de voedingsbedrijven zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Scottish Salmon Company, Freshpet en Atlantic Sapphire AS. Relatief grote verliezen waren er voor Dean Foods Co, Greenyard NV en Deoleo SA.

Kerncijfers voedingsbedrijven

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. M P Evans, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tarczynski SA, MHP SE en Tat Gida Sanayi AS.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,2 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, MHP SE en SalMar ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.