In de luchtvaart- & defensiesector de megacaps aan kop qua dividend

We zien binnen de luchtvaart defensie beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf mei vorig jaar koerst de sector op ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Mercury Systems, Kratos Defense and Security Solutions en Axon Enterprise. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Sogeclair SA.

Kerncijfers luchtvaart defensie

aandelenanalyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 21 het hoogste. De midcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Avon Rubber en Cobham zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Maxar Technologies, Leonardo SpA en Sogeclair SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,3 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.