In de internetsector de large caps aan kop qua dividend

Binnen de internet zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group, Etsy en Lastminute.com NV. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, windeln de SE en SLEEPZ AG.

Kerncijfers internet

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen internet

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 25 het meeste. De large caps noteren op 6 maal de winst per aandeel. ASOS, Boohoo en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Qurate Retail, Vente-Unique.Com SA en eDreams Odigeo SA.

Hoogste dividendrendementen internet

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1 procent beperkt te noemen. Verkkokauppa.com, Petmed Express en Vente-Unique.Com SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.