Megacaps het duurste in de metaalsector

Binnen de metaal zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Alacer Gold, United Company RUSAL en Ariana Resources. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Kore Potash.

Kerncijfers metaal

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 673 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tharisa, Ariana Resources en Duke Royalty zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Konsorcjum Stali SA, Auriant Mining AB en En+.

Hoogste dividendrendementen metaal

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,9 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Iskenderun Demir ve Celik AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.