In de olie- en gassector de midcaps aan kop qua dividend

We zien binnen de olie- en gasbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Maha Energy AB, Norwegian Energy Company ASA en Serica Energy. Relatief grote verliezen waren er voor Halcon Resources, Roan Resources en Dynagas LNG Partners LP.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 17 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Fluxys Belgium NV, Crown Energy AB en Cheniere Energy zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere SilverBow Resources, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 4.1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Sprague Resources LP, Navios Maritime Acquisition en Martin Midstream Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.