In de farmaciesector betalende megacaps het meeste dividend

De farmaciebedrijven liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Shield Therapeutics, Amarinoration en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Immunic, Mallinckrodt en Inflarx NV.

Kerncijfers farmaciebedrijven

financiele analyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Assertio Therapeutics en Theranexus SA.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,7 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Orion en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.