Megacaps aan kop in olie- en gassector

De olie- en gasbedrijven liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 18 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Energean Oil & Gas, Scorpio Tankers en Gazprom PAO. Relatief grote verliezen waren er voor Roan Resources, Nostrum Oil & Gas en Chaparral Energy.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Torm, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Gulfport Energy, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4 procent hoog te noemen. Green Plains Partners LP, EnLink Midstream LLC en Equitrans Midstream bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.