Rendementen farmaceuten al jaren astronomisch

De laatste tijd worden de aandelen van de farmaciebedrijven behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden staat sector op ruim 12 procent winst. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 95 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 111 procent hoger.

Rendementen Farmaciebedrijven

financiele analyse

Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 0,41 procent. Dit is dus een beperkt extra'tje voor de beleggers die grosso modo al erg verwend werden door de forse koerswinsten.

De uitslagen aan de boven- en onderkant zijn echter wel heel extreem. Heel veel farmaceuten zijn de laatste jaren failliet gegaan en ook talloos veel staan op extreem negatieve rendementen. Dito geldt uiteraard ook voor de winnaars. In de onderstaande tabel ziet de beste aandelen van de afgelopen 10 jaar.

Hoogste rendementen farmaceuten 2007-2017

Farmabeste

We zien dat de uitslagen dus heel extreem zijn maar dit is ook deels logisch in een sector met heel veel aandelen. Wat verder ook logisch is dat het vooral de micro- en smallcaps zijn met de wildste uitslagen.

Laagste rendementen farmaceuten 2007-2017

Farmaslechtste

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.