Zeevaarders al jaren onder water

Het is voor de zeevaartbedrijven al jaren kommer en kwel op de diverse beurzen. Over de afgelopen 3 maanden staan de sector op ruim 4 procent in de min. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een zwaar verlies van ruim 37 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 16 procent lager.

Rendementen Watertransportbedrijven

fundmantele data

Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 0,38 procent. Dit is dus maar een klein doekje voor het bloeden.

Enorme verliezers zeevaartsector

Loserszeevaart

De rendementen van de slechtste zeevaartbedrijven zijn in 1 woord dramatisch te noemen. Het bovenstaande overzicht toont niet de bedrijven die failliet zijn gegaan.

Winnaars wonnen maar beperkt

Winnaarszeevaart

Bij de winnaars zien we helaas geen gespreid positief beeld.De paar winnaars die er op de langere termijn zijn geweest hebben tussentijds ook nog gigantische koersdaling gehad. Zie bijvoorbeeld die van Tal International en Golar LNG.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.