2012 was perfect instapjaar vastgoed

De laatste tijd kwakkelen de meeste vastgoedaandelen wat op en neer. Over de afgelopen 3 maanden koerst de sector op ruim 1 procent in het groen. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een winst van ruim 17 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 51 procent hoger. 2012 was daarmee een heel goed instapjaar.

Samen met de dividenduitkeringen staan de beleggers die dat jaar instapten ruim 65 procent in de plus. De doorsnee aandelen in de sector brengen momenteel een vrij fors dividendrendement op van 1,67 procent.

Rendementen Vastgoedbedrijven

koersgrafieken

De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 33. De Europese vastgoedbedrijven noteren op een CAPE van 11 en de Amerikaanse op 1,9. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 11 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 1,9 procent in de plus.

De Europese vastgoedbedrijven leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 2,6 procent en die in de VS op 0,8 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.