Voor large caps het meeste betaald in de farmaciesector

Binnen de farmaciebedrijven zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Axsome Therapeutics, Constellation Pharmaceuticals en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Ocugen, Tonix Pharmaceuticals Holding en Sienna Biopharmaceuticals.

Kerncijfers farmaciebedrijven

aandelenanalyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. IXICO, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Jounce Therapeutics en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,6 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.