Megacaps de besten in supermarktsector

De supermarkten liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Kodiak Sciences, Avita Medical en Silence Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers supermarkten

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De large caps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2.7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.