Megacaps de besten in uitgeverijsector

Binnen de uitgeverijen zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Silence Therapeutics, Kodiak Sciences en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Tocagen, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers uitgeverijen

financiele analyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen uitgeverijen

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De large caps noteren op 13 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen uitgeverijen

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Pfizer en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.