In de mijnbouwsector de large caps aan kop qua dividend

We zien binnen de mijnbouw beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf februari vorig jaar koerst de sector op ruim 1 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Axsome Therapeutics, Silence Therapeutics en Relmada Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Sienna Biopharmaceuticals, Sellas Life Sciences en Ocugen.

Kerncijfers mijnbouw

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouw

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De microcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 22 het hoogste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. IXICO, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Jounce Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen mijnbouw

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.