Megacaps kosten het meeste in de voedingssector

We zien binnen de voedingsbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 23 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Silence Therapeutics, Kodiak Sciences en Forty Seven. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, Acorda Therapeutics en Inflarx NV.

Kerncijfers voedingsbedrijven

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 38 het meeste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Abivax SA en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 5.2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Atara Biotherapeutics, Abbvie en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.