Beleggers kopen aandelen luchtvaartbedrijven

Recent is er veel opwaartse koersdruk op de aandelen van de luchtvaartbedrijven. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak zo'n 3 procent in het groen. Beleggers die de sector in 2007 aanschaften staan nu op een royale plus van ruim 91 procent. Sinds 2012 werd de sector circa 138 procent meer waard. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,78 procent.

Rendementen luchtvaartbedrijven

sectoranalyse

De sector noteert nu op een relatief lage CAPE-ratio van -79. De min hier wordt verklaard door enkele hele zware verliezen van een paar bedrijven die het gemiddelde hard omlaag drukken. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Esco Technologies Inc, Aeroflot en Skywest Inc.

Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Honda Motor Company, Bristow Group Inc en Jetblue Airways Corp. We zien verder dat de EU luchtvaartbedrijven op een CAPE van 66,22 noteren en de Amerikaanse op 8,75. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 66,22 procent duurder en die in Amerikanen staan circa 8,75 procent in de plus. Bij de winnaars zien we o.a. IAG plc plc, Air France-KLM - Air France-KLM en Delta Air Lines. Bij de verliezers zien we o.a. Norwegian Air Shuttle, Norwegian Air Shuttle en Air Berlin .

De Europese luchtvaartbedrijven leveren momenteel minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,5 procent en die in de VS op 0,9 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.