Beleggers kopen aandelen automobielsector

Recent worden de aandelen van de automobielsector behoorlijk duurder. Over de voorbije 3 maanden werd deze bedrijfstak zo'n 5 procent meer waard. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 104 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 140 procent hoger. De sector koerst nu op een matig dividendrendement op van 0,8 procent.

Rendementen automobielsector

aandelenanalyses

De Amerikaanse automobielproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een lage CAPE-ratio van 19. Aandelen met de hogere CAPE-ratio's zijn o.a. SAF-Holland , Thor Industries en Cognex. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Volkswagen, Renault en BMW . We zien verder dat de EU automobielsector op een CAPE van 26 noteert en de Amerikaanse op 7. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 32 procent hoger en de Amerikanen staan circa 0,5 procent in de plus.

De Europese automobielsector leveren nu minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 1,3 procent op en die in de VS 24 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.