Koersdoelen TomTom omhoog

De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch heeft afgelopen vrijdag haar koersdoel verhoogd naar 64 euro. De verwachte performance van het aandeel komt hiermee rond de 20% te liggen. Samen met Ageas heeft Merrill Lynch het hoogste koersdoel afgegeven voor de fabrikant van navigatieapparatuur. Merrill Lynch duidt op de recente stijging van het aandeel die in de ogen van de analisten nog verder door kan gaan. Tevens zijn de analisten positief over de overname van Tele Atlas.

TomTom 's forward pe bedraagt momenteel 27,87, dit is zo'n 10 punten hoger dan de koerswinstverhouding in 2006. TomTom 's grote Amerikaanse concurrent Garmin noteert momenteel met een forward pe van 45,84, dit is royaal hoger dan Tom Tom. Ook bij Garmin zien we dat de koerswinstverhouding in het verleden na een dal in 2005 weer flink gestegen is.

TomTom verwacht dat de Europese navigatiemarkt in 2007 zal groeien met tussen de 14 en 15 miljoen producten. Verwacht wordt dat de Amerikaanse navigatiemarkt zal groeien met 6 a 7 miljoen producten. Het bedrijf verwacht in 2007 een omzet te behalen tussen de 1,6 en 1,8 miljard euro met een brutomarge van tenminste 40% en een operationele marge van minimaal 20% dit jaar.

Over het tweede kwartaal dit jaar bedroeg de operationele winst 93 miljoen euro, minus de belastingafdracht resteerde een nettowinst van 68.3 miljoen euro. Op 24 oktober presenteert het bedrijf haar Q3-resultaten. De Q4-resultaten worden op 20 februari gepresenteerd.
Een belegging in het aandeel levert dit jaar een rendement op van 61,83% (dividendrendement 0%). Het aandeel behoort hiermee tot de outperformers van het Damrak.