Meer omzet TomTom door analistengilde verwacht

Morgen zal het Nederlandse TomTom haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Amsterdam volgens de analisten uit op 557.35 miljoen euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 528.19 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TomTom in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

TomTom Nederland Amsterdam Ruijterkade ©

TomTom
TomTom


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 52 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 40 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -20.48.

Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de navigatie sector ligt op een magere 0.99 procent.

Recentste taxaties rond de 10 euro

Kepler Capital Markets, ING en UBS gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1.07 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel 4 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 10 euro.

Historische beurskoersen TomTom

aandelenanalyses tomtom

Om 9.05 staat het aandeel 0.24 procent hoger op 8.19 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.