Analisten verwachten over 2020 dalende omzet TomTom

Morgen presenteert het Nederlandse TomTom haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 543,13 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 700,76 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TomTom in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 97 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 1,11 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -6,72 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat TomTom geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de navigatiebedrijven ligt op een schamele 0,25 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 9 euro

Kepler Capital Markets, Barclays en UBS gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

TomTom's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 970,34 miljoen . Het aandeel TomTom was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel TomTom 24 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 12 euro.

Historische koersen TomTom voorbije 10 jaar

koersdata tomtom

Klikt u hier voor dividend aandeel TomTom. Het aandeel staat om 10.42 1,14 procent lager op 7,46 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.